Vad är konst??

Genom tiderna har konstverk intresserat människor i alla åldrar och konst finns i många olika skepnader. Det man vanligast tänker på är tavlor, främst från kända konstnärer. Dessa kan vara oljemålningar som har inramats och som oftast visas på museum.

Andra konstverk kan vara de skulpturer som smyckar ut tunnelbaneväggar eller perronger. Tunnelbanan i Stockholm har därför kallats för en helt levande konstutställning. Avsätt därför gärna en heldag för att bara resa runt i storstadens underjord med tunnelbanan och hoppa av på varje station för att bevittna de konstverk som finns att se.

För övrigt finns det konst som smyckar städerna i form av olika monument och statyer. Oftast föreställer dessa kända gestalter som har avlidit, varför man hedrar dessa på detta sätt.

Konstverk som hantverk tillverkade i gips är en form av konst där konstnären framställer sitt verk med sina egna händer. Det kan vara byster eller hela personer som på detta sätt framhävs.

På moderna museet kan man se många fina konstverk. Däribland finns den berömda geten som har ett stort däck runtom sin kropp.

No comments yet.

Leave a Reply